Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsta zupa z boczkiem, pomidorami i fasolą

Składniki:

  • 20 dkg boczku pokrojonego w kostkę
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory
  • 1 puszka białej, wypłukanej fasoli konserwowanej
  • 1,5 łyżeczki przyprawy włoskiej do sałatek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 szklanka pokrojonej w paski sałaty lodowej
  • kilka posiekanych listków bazylii
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Na patelni dobrze przyrumienić boczek. W rondlu zalać bulionem pomidory, fasolę i przyprawić. Dodać zawartość patelni i ocet balsamiczny, doprowadzić do wrzenia i powoli gotować 15 minut. Sałatę i posiekaną bazylię nakładać na talerze, zalać zupą i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *