Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsi smalec do chleba

 

Składniki:

  • 30-40 dkg gęsiego tłuszczu
  • 2 nieduże jabłka
  • 1 duża cebula
  • 7 dkg smalcu wieprzowego
  • sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
Tłuszcz obrać z błony pokroić w drobną kostkę, stopić. Na smalcu usmażyć posiekaną cebulę na  złocisty kolor. Włożyć obrane starte na dużych oczkach jabłka i chwilę razem dusić aż jabłka zmiękną. Wszystko razem połączy i jeszcze smażyć razem, lekko osolić. Można dodać jak ktoś lubi szczyptę majeranku. Do tego świeży wiejski chleb, kiszony ogórek i SMACZNEGO.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *