Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gazpacho  zupa na zimno.

Skład:

  • zielony ogórek
  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • po pół strąka zielonej i żółtej papryki
  • mała cebula
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • kromka białego chleba
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku

Sposób przyrządzenia:
Ogórek obrać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć. Kromkę chleba namoczyć, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zmiksować dokładnie pokrojone warzywa z odciśniętym chlebem, cebulą i obranym ząbkiem czosnku. Dodać koncentrat pomidorowy i olej. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa pokrojone w kostkę, wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *