Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gazpacho

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • ogórek
  • sól
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 litra przecieru pomidorowego
  • ocet winny
  • pieprz
  • 4 łyżki grzanek czosnkowych
  • kilka listków bazylii


Sposób przyrządzenia:

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na kawałki. Papryki oczyścić i pokroić z ogórkiem w drobną kostkę. Wszystko wymieszać. Przyprawić pieprzem, solą i octem winnym. Wstawić na noc do lodówki. Do warzyw dodać przecier pomidorowy i całość zmiksować i przyprawić. Podawać z listkami bazylii i grzankami czosnkowymi.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *