Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gazdowski Wypas

Składniki:


• 1 kg. ziemniaków.
• 2 cebule.
• 15 dag. szynki.
• 12 dag. wędzonego boczku.
• 3 kwaszone ogórki.
• 4 jajka.
• olej,
• 6-7 łyżek mleka,
• szczypiorek,
• gałka muszkat.
• sól, pieprz.

Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki w mundurkach obieramy, kroimy w plastry. Cebulę, boczek, szynkę pokroić w kostkę. Ogórki w plasterki. Boczek podsmażyć na tłuszczu, zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, usmażyć na złoty kolor. Jajka rozmieszać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem, gałką dodać szynkę i ogórek. Tą masą zalewamy ziemniaki, smażymy nie mieszając aż się zetnie. Posypujemy szczypiorkiem.
Przepis na Drugą edycję konkursu nadesłała gaździna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *