Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gandules z zieloną papryką i pomidorem

Składniki:

  • 1 ½ szkl gandules
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 żółta cebula
  • ½ zielonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki zmielonego pieprzu
  • ¼ szkl posiekanego tymianku
  • 1 pomidor

Sposób wykonania;
Gandules zalać  4 szklankami wody i gotować na małym ogniu około 1 godzinę.
W między czasie na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę, paprykę, liście laurowe, czosnek, tymianek, sól oraz pieprz.
Trzymać na małym ogniu około 5 minut, aż cebula się zeszklić, wówczas dodać posiekanego pomidora i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Po tym czasie przełożyć zawartość patelni do gandulas, dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *