Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka ze świeżych poziomek

Skladniki:

  • 300 g poziomek
  • 300 g twarożku homogenizowanego
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 cytryna

    Sposób wykonania:

    Żółtka  utrzeć razem z cukrem po czym dodać do nich przetarte poziomki  , twarożek i połowę skórki startej z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze żelatynę wymieszaną 80ml wody.
    Ponownie wymieszać i gdy masa zacznie tężec dodać jeszcze  białka ubite na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć i przełożyć do miseczek.
    Wstawić o lodówki do stężenia.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *