Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka z jajkami i groszkiem

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 4 jajka
  • 3 szklanki bulionu z kostki
  • pieprz
  • 2 łyżki żelatyny
  • 3 łyżki zielonego groszku z puszki
  • natka


Sposób przyrządzenia

Jajka ugotować na twardo i obrać. Pomidory opłukać i ułożyć z jajkami w podłużnym naczyniu. Posypać groszkiem i natką pietruszki. Żelatynę rozpuścić w bulionie i odstawić , żeby stężała. Przyprawić do smaku. Zalać jajka z pomidorami tak by płyn je przykrywał. Wstawić do lodówki. Kiedy galaretka dokładnie zastygnie , naczynie wyjąć. Galaretkę podawać z majonezem lub innym i sosami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *