Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka z brokułami

Składniki:

  • 1/2 kg. szynki konserwowej w plastrach
  • brokuł
  • kalafior
  • 8 marchewek
  • 50 g. żelatyny
  • 2 kostki rosołowe
  • cebula
  • seler
  • 1,3 litra wody
  • 8 ugotowanych na twardo jajek

Sposób wykonania:

  1. Ugotować marchewki, seler i przypieczoną cebulę. Dodać kostki. Różyczki kalafiora i brokuł ugotować. Marchew pokroić na plasterki i wyłożyć dno i boki dwóch keksówek. Ciasno ułożyć ćwiartki jajek, brokuły, kalafiora i ruloniki szynki. Wywar przecedzić, podgrzać i dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Wlać do keksówek i wstawić do lodówki. Przed wyjęciem galaretki z foremki, włożyć ją na chwilę do ciepłej wody.
    Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *