Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galaretka malinowa

Składniki:

  • 300 g malin
  • 300 g twarożku homogenizowanego
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 cytryna
  • owoce do dekoracji
     

Sposób wykonania:

  1. Żółtka  utrzeć razem z cukrem po czym dodać do nich przetarte maliny , twarożek i połowę skórki startej z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze żelatynę wymieszaną 80ml wody.
    Ponownie wymieszać i gdy masa zacznie tężec dodać jeszcze  białka ubite na sztywną pianę.
    Delikatnie połączyć i przełożyć do miseczek.
    Wstawić o lodówki do stężenia. Udekorować owocami.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *