Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galareta z nóżek wieprzowych

 

Składniki:

  • 1 l wody
  • 2 nóżki wieprzowe
  • porcja włoszczyzny
  • natka pietruszki
  • cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • 1-2 łyżeczki żelatyny
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone nóżki zalać wodą, wrzucić warzywa oraz przyprawy.
    Trzymać na małym ogniu około 2-3 godzin.
    Gdy mięso odejdzie od kości, wówczas je odcedzić i mięso razem z warzywami drobno pokroić.
    Ułożyć je w miseczkach i zalać je wywarem wymieszanym z żelatyną.
    Wstawić do lodówki do zgęstnienia.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *