Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Frykadelki w sosie grzybowym.

Skład:

  • 40 g mielonego mięsa
  • 8 cienkich plasterków wędzonego boczku
  • garść suszonych grzybów
  • musztarda
  • pół bułki
  • jajo
  • łyżka masła
  • 2-3 łyżki mąki
  • tłuszcz do smażenia (u mnie zazwyczaj oliwa)
  • pieprz i sól
  • odrobina ziół prowansalskich(według uznania)

Sposób przyrządzenia:
Grzyby gotujemy. Z mięsa, namoczonej bułki, jaja, soli i pieprzu + zioła wyrabiamy masę, formujemy z mięsa placuszki grube na pół cm i około 10 cm średnicy, smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy plasterek boczku, grzybek i zawijamy. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu,
(duszę w wodzie grzybowej z resztą grzybów).

2 comments for “Frykadelki w sosie grzybowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *