Składniki:
- 250 g ciasta francuskiego
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka bułki tartej
Nadzienie:
- 500 ml mleka
- 120 ml słodkiej śmietanki lub śmietany kremowej
- 1 cukier waniliowy
- 4 żółtka
- 125 g cukru
- 2 łyżki mąki
- ewentualnie 1 łyżka wódki lub olejek rumowy
Sposób przyrządzenia:
Ciasto wałkujemy na grubość ok.
Składniki:
- 250 g ciasta francuskiego
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka bułki tartej
Nadzienie:
- 500 ml mleka
- 120 ml słodkiej śmietanki lub śmietany kremowej
- 1 cukier waniliowy
- 4 żółtka
- 125 g cukru
- 2 łyżki mąki
- ewentualnie 1 łyżka wódki lub olejek rumowy
Sposób przyrządzenia:
Ciasto wałkujemy na grubość ok.