Re:szpinakożercy wszystkich krajów

Home Forums Działy Forum Szpinakowe szpinakożercy wszystkich krajów Re:szpinakożercy wszystkich krajów

Ewa
Participant
Posted on 25 lutego 2005 at 02:43

Bazylio jajecznica ze szpinakiem i szczypiorkiem jest od dosc dawna przysmakiem mojej rodziny (no coz wychowalam takich dziwakow) , ale to tak na marginesie . Moje dzieciaki lubia zielone ziemniory (doslowny przekaz) czyli ziemniaki na zielono . Do gotujacych sie ziemniakow dodaje oczyszczone liscie szpinaku (jak zwykle swiezego – chociaz z mrozonym nie powinno byc zadnej roznicy ) i gotuje tak jak na puree na koniec odcedzam , tluke z maslem i mlekiem i voila gotowe . Calkem efektowne jest to na jakies male przyjecia hmmm taka odrobinka koloru .Mozna rowniez stosowac buraczki (oszczednie ) dla dodoania nieco czerwieni i slodyczy np.na walentynki lub dzien kobiet -niestety juz zapomniany .
Pozdrawiam Ewa.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email