Re:szpinakożercy wszystkich krajów

Home Forums Działy Forum Szpinakowe szpinakożercy wszystkich krajów Re:szpinakożercy wszystkich krajów

Katarzyna
Participant
Posted on 2 lutego 2005 at 19:59

Ewa, a podaj przepis na t± surówkê. Latem, kiedy bêdzie ¶wie¿y szpinak, bêdzie mo¿na sobie zrobiæ.
Tymczasem podam prosty przepis na kotlety mielone ze szpinakow± niespodziank±:
– miêso mielone przygotowane jak kto lubi,
– mro¿ony szpinak (najlepszy moim zdaniem jest siekany, w brykietach) rozmra¿am, odparowujê, dodajê czosnek, kapkê mleka, sól i duszê,
– formujê okr±g³e kotleciki i nadziewam je odrobin± szpinaku,
– potem to ju¿ tradycyjnie: panierka i na patelniê.

Fajnie jest obserwowaæ miny niczego nie¶wiadomych ludzi, którzy twierdz±, ¿e nienawidz± szpinaku i znajduj± to w kotleciku. Najczê¶ciej im bardzo smakuje. Ale na wszelki wypadek dla niewtajemniczonych przygotowujê inn± wersjê niespodzianki: kawa³ek sera w kotleciku, bardzo dobre, polecam.
B.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email