Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:szpinakożercy wszystkich krajów

Home Forums Działy Forum Szpinakowe szpinakożercy wszystkich krajów Re:szpinakożercy wszystkich krajów

#42588
Mariusz
Participant

wydaje mi sie, ze gdzies slyszalem o nielaczeniu szpinaku z pomidorami, ale co tam- tez mowia, zeby do jednej salatki nie pchac pomidorow z ogorem surowym i kiszonym a ja pcham i tak lubie.
Tak wiec- moj pomysl na szpinak laczy go z pomidorami wlasnie.
Osobno smazy sie szpinak z dodatkiem czosnku a osobno najpierw rumieni cebulke i w innym naczyniu przesmaza pokrojone w kostke pomidory – tak aby woda odparowala i zrobily sie geste. Potrem mase szpinakowa mieszamy z pomidorowa i z cebulka, dodajemy pokrojona w kostke fete (moze tez byc pokruszony bialy ser, ale ja wiole fete) + sol + pieprz i caloscia polewamy ugotowany makaron (dowolny).