Re:szpinakożercy wszystkich krajów

Home Forums Działy Forum Szpinakowe szpinakożercy wszystkich krajów Re:szpinakożercy wszystkich krajów

Agnieszka
Participant
Posted on 16 lutego 2005 at 13:33

[b]Bazylia pisze:[/b]
[quote]Tak siê zdziwi³a¶, ¿e a¿ mi g³upio siê zrobi³o i jutro polecê sobie trochê tej kaszy kupiæ 😉 :laugh:
A powa¿nie, to nie jad³am. Albo mo¿e jad³am, tylko nie pamiêtam. W ka¿dym razie na pewno spróbujê. I czekam na Twoje przepisy.
B.[/quote]
Sorki, nie wiedzia³am, ¿e tak to podzia³a :huh:
Agulinaa ta stronka mnie powali³a. Pêdzê po szpinak.
A przepis na go³abki jest prosty:
g³ówka kapusty (najlepiej w³oskiej)
1,5 szkl. kaszy jaglanej
paczka mro¿onego szpinaku
cebula
jajko
dla miêso¿ernych miêso mielone lub pier¶ z kurczaka

Kaszê ugotowaæ, kapustê sparzyæ. Zeszkliæ cebulkê, podsma¿yc miêso (lub ugotowaæ i rozdrobnic pier¶ z kurczaka). Szpinak odparowaæ na patelni. Do kaszy dodaæ miêso, cebulê, szpinak i jajko. Wymieszaæ, doprawiæ do smaku (polecam ciutkê czosnku). Masê nak³adaæ na li¶cie i zawijaæ. Piec w piekarniku. Czyli wszystko podobnie jak w tradycyjnych go³abkach. 🙂
Teraz muszê koñczyæ i zaj±æ siê ma³±, ale mo¿e wieczorkiem wklepiê jeszcze canneloni i kilka innych przepisów wygrzebanych z mojego przepastnego segregatora. I chyba pokocham szpinak.
Aga

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email