Re:schab faszerowany bakaliami

Home Forums Przepisy czytelników Szukam przepisu na…. schab faszerowany bakaliami Re:schab faszerowany bakaliami

Edyta
Participant
Posted on 22 kwietnia 2005 at 11:35

JA w podobny sposób robiê schab nadziewany rodzynkami i podajê zaraz po upieczeniu jako danie ciep³e. Pokrojone w plastry. Mo¿na np.. podaæ z ry¿em kawa³kami ananasów i sosem s³odko-kwa¶nym. NAjsmaczniejsze prosto z piekarnika.Po 2 dniach miêso zaczyna wysychaæ (chyba,¿e tylko mi), plasterki uk³adam na pó³miskach . ¯elatynê rozrabiam z roso³kiem i bia³ym winem (ostatnio bia³ego nie mia³am to czerwone doda³am, chodzi przecie¿ o aromat) albo zamiast win wciskam cytrynê i zalewam. Wygl±da efektownie i nikt siê nie mêczy jedz±c wyschniêty schabik. Na przyjêciach robi furorê.

PS. Ja nie dodawa³am jab³ek, nastêpnym razem tak zrobiê. Chocia¿ ostatnio jak robi³am (na ¶wiêta) to pó³ jeszcze le¿y w zamra¿alce i czeka na jakie¶ "przyjêcie" i zalanie ¿elatynk± 🙂

Post edited by: mudzia, at: 2005/04/22 09:40

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email