Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia nr 6

Home Forums Re:Partia nr 6

#43244
Lidia
Participant

Surówka z kapusty pekiñskiej i pomidorów
Sk³adniki:
1/2 kapusty pekiñskiej (30 dag)
3-4 pomidory (40 dag)
2 jajka
cukier
só³
pieprz
sos: 3 ³y¿ki ¶mietany 18%
1 ³y¿ka musztardy
2 ³y¿ki oleju sojowego lub s³onecznikowego
cukier
sól
Sposób wykonania:
Li¶cie kapusty rozdzieliæ, dok³adnie wymyæ i drobno poszatkowaæ. Pomidory umyæ, sparzyæ, obraæ, pokroiæ w kostkê.Jajka ugotowaæ na twardo, ostudziæ, obraæ i posiekaæ. Wszystkie sk³adniki starannie wymieszaæ, doprawiæ sol±, cukrem i pieprzem. Sos: ¶mietanê zmieszaæ z musztard± i olejem, dorawiæ sol± i cukrem. Surówkê polaæ sosem, wymieszaæ i odstawiæ na 30 min. do lodówki.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez lidl