Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia nr 6

Home Forums Re:Partia nr 6

#43240
admin
Keymaster

Surówka z kapusty pekiñskiej i brzoskwiñ
Sk³adniki:
70 dag kapusty pekiñskiej
1 puszka brzoskwiñ w syropie
7 dag rodzynek
Sos: 1 s³oik majonezu (20 dag)
3 ³y¿ki gêstej ¶mietany 18%
1 ³y¿eczka przyprawy curry
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Kapustê oczy¶ciæ, umyæ, drobno poszatkowaæ. Brzoskwinie os±czyæ z syropu i pokroiæ na ma³e kawa³ki. Rodzynki umyæ, zalaæ gor±c± wod±, aby zmiêk³y, a nastêpnie os±czyæ. Wszystkie sk³adniki wymieszaæ. Sos: ¶mietanê po³±czyæ z majonezem i przyprawiæ curry, sol± i pieprzem. Surówkê polaæ sosem i wsatawiæ na 1 godz. do lodówki. Przed podaniem wymieszaæ.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez lidl