Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia nr 3

Home Forums Re:Partia nr 3

#42951
Edyta
Participant

[b]Pasta jajeczno-tuñczykowa z serkiem[/b]

[i]Sk³adniki:[/i]
4 jajka
serek ¶mietankowy topiony (100 gram)
tuñczyk w sosie w³asnym
posiekany koperek lub natka pietruszki.
sól i pieprz

[i]Sposób wykonania:[/i]
Jajka ugotowaæ i posiekaæ w drobn± kosteczkê. Tuñczyka ods±czyæ i rozetrzeæ z serkiem topionym oraz posiekanym koperkiem lub natk± pietruszki. Po³±czyæ z jajkami, doprawiæ sol± i pieprzem.
II wersja: te same sk³adniki ! Ale wykonanie jako jajka faszerowane. Ugotowane jajka kroimy wzd³u¿, wybieramy ¿ó³tko i ³±czymy z innymi sk³adnikam. Przygotowan± masê nak³adamy spowrotem do jajek.

Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)