Home › Forums › Forum Konkursowe › Drugi Konkurs Pychotki › Partia nr 11 › Re:Partia nr 11
[b]Chiñska zupa z rze¿uch±[/b]
Sk³adniki:
30 dag piersi z kurczaka
10 dag najzwyklejszej szynki
2/3 szklanki rze¿uchy
4 szklanki roso³u drobiowego (czyli 2 kostki w litrze wody)
³y¿ka sosu sojowego
³y¿ka m±ki ziemniaczanej
³y¿eczka przyprawy \"jarzynka\"
spora szczyptu imbiru
Sposób przyrz±dzenia:
Zaczynamy od b³yskawicznego marynowania kurczaka – sos sojowy mieszamy z imbirem, po czym zalewamy nim pokrojone w w±skie paski miêso. Odstawiamy na 1/2 godziny. Po up³ywie tego czasu gotujemy litr wody. Kurczaka obtaczamy w m±ce wymieszanej z "jarzynk±". Do wrz±tku wrzucamy kostki roso³owe, solidnie mieszamy, wrzucamy kurczaka i trzymamy na niewielkim ogniu przez 5 minut. Szynkê kroimy na cienkie paski (bez t³uszczu!), rozk³adamy na dnie talerzy, zalewamy zup± i posypujemy obficie rze¿uch±.
autor: k0m0r
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki trunksql.