Home › Forums › Forum Konkursowe › Drugi Konkurs Pychotki › Partia nr 11 › Re:Partia nr 11
15 kwietnia 2005 at 12:12
#43777
Mateusz
Participant
"Kruche paluszki"
Sk³adniki:
30 dag m±ki
3 ³y¿ki cukru
5 dag mas³a
4 jajka
bu³ka tarta
Sposób wykonania:
Przesianê m±kê i mas³o posiekaæ no¿em, dodaæ ¿ó³tka i bia³ka ubite na lekka pianê. Ciasto wyrobiæ i pozostawiæ w ch³odnym miejcu. Formowaæ paluszki, smarowaæ je lekko spienionym bia³kiem, posypaæ cukrem i k³a¶æ na posmarowanej mas³em i wysypanej bu³k± tart± blasze. Piec w gor±cym piekarniku na z³oty kolor.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier.