Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia nr 1

Home Forums Re:Partia nr 1

#42826
Edyta
Participant

[b]Nadziewane pieczarki[/b]

[i]Sk³adniki:[/i]
10 du¿ych pieczarek
25 dag miêsa mielonego
1 ¶rednia cebula
10 plastrów boczku wêdzonego (d³ugie)
1 jajko
sól
pieprz
olej do sma¿enia

[i]Sposób wykonania[/i]
Wyci±æ trzony z pieczarek i bardzo drobno posiekaæ. Cebulê obrac i pokroiæ w bardzo drobna kosteczkê. Zeszkliæ na oleju wraz z posiekanymi trzonami. Dodac do mielonego miêsa, posoliæ popieprzyæ, dodaæ jajko. Dobrze wymieszaæ.
Kapelusze pieczarek wytrzec lub szybko umyc pod woda i wytrzeæ ¶ciereczk±. Od strony trzonka nadziaæ kapelusz farszem, mocno go przyciskaj±c i owin±æ plastrami boczku.
Obsma¿yæ z obu stron, zaczynaj±c od strony z farszem. Dopiec w piekarniku w 180 stopniach C okolo 10 -15 minut.

Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)