Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia 5

Home Forums Re:Partia 5

#42562
Katarzyna
Participant

Faszerowane pieczarki

Sk³ad:
8 du¿ych pieczarek o zamkniêtych kapeluszach
sok z 1 cytryny
cebula
3 ³y¿ki mas³a
10dkg krabów
kilka kropli sosu worcester
4 jaja
1opakowanie sera mozzarella
sól
³y¿eczka koperku
pieprz bia³y

Sposób wykonania:
Pieczarki oczy¶ciæ. Nó¿ki ostro¿nie wykrêciæ z kapeluszy. Grzyby i kraby skropiæ sokiem z cytryny. Nó¿ki drobno posiekaæ. Cebulê pokroiæ w drobn± kosteczkê i podsma¿yæ na ma¶le, nastêpnie dodaæ posiekane nó¿ki i dusiæ 20 min. Kraby dodaæ do duszenia i jeszcze krótko dusiæ, doprawiæ sol±, pieprzem, sosem worcester. Dodaæ koperek i wymieszaæ. Powsta³± mas± wype³niæ kapelusze pieczarek. Jaja ugotowaæ na twardo, obraæ i pokroiæ w æwiartki. Ser pokroiæ na 8 plastrów i u³o¿yæ na faszerowanych pieczarkach. Pieczarki w³o¿yæ do formy cienko posmarowanej mas³em, a miêdzy nimi u³o¿yæ æwiartki jaja. Piec ok. 8–10 min. w temp. 175 stopni.