Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:nalewki

#42347
Katarzyna
Participant

Zrobi³am kiedy¶ genialne co¶, nie mam pojêcia, czy to jest nalewka, czy co¶ innego. Wiem tylko, ¿e smak fantastyczny i proste w przygotowaniu
Potrzeba trochê pêdów sosny (uprzedzam, ¿e to nielegalne), cukier i spirytus.
Do jakiego¶ naczynia typu gliniany garnek trzeba nasypaæ warstwê pêdów, ut³uc trochê, potem warstwê cukru, znów pêdy itd.
Odstawiæ to na trzy dni, utworzy siê gêsty bezbarwny syrop. Trzeba zlaæ ten syrop i wlaæ do niego spirytus, nie wiem, w jakich proporcjach, ja robi³am 'na smak’ (fajne by³o to smakowanie ;)).
Potem w ch³odne miejsce na parê dni, ¿eby siê przegryz³o i na d³ugie zimowe wieczory jak znalaz³.
B.