Re:Farsze do pierogów

Anerite
Participant
Posted on 28 stycznia 2005 at 21:41

Nie, Bazylio, nie wszystkie. Nie robilam regionalnych, ale jadlam niektore z nich, w rodzinie robili. W zasadzie chodzi o oryginalne pomysly, bo wykonanie kazdego z tych farszow jest bardzo proste. Pyszne sa pierogi ze szpinakiem zapiekane z sosem pomidorowym, przepis z ksiazki ale wyprobowalam. Ogolnie 2 sprawy sa wazne, zeby dobrze doprawic farsz i zrobic dobre ciasto do pierogow. Sa rozne przepisy, przekonania i teorie na temat ciasta. Ja mam swoje wyprobowane, wziete nota bene z regionalnej kuchni i uwazam ze sprawdza sie lepiej niz tradycyjne ciasto z jajkiem, no ale to juz wg. uznania. Podam wkrotce przepisy o ktore prosisz, ale w przepisach, tylko nie wiem w ktorym dziale, moze by dodac do makaronow: i potrawy maczne albo i pierogi, admin napewno cos wymysli. Bazylio, zapraszamy Cie na czat pychotki, najlepiej wieczorem – 19-21, czekamy. Anerite.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email