Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Farsze do pierogów

#42946
Magda
Participant

A oto przepis na specjalne ¿yczenie 🙂
Jest to farsz z kaszy gryczanej. Nie robi³am jeszcze pierogów z tym farszem (przecie¿ ja celujê w s³odko¶ciach 😉 ) przyznajê, ale my¶lê, ¿e mog± byæ ca³kiem smaczne. A oto farsz:
1. grzyby suszone ugotowaæ i zemleæ;
2. na wodzie od grzybów ugotowaæ kaszê gryczan± i zemleæ;
3. cebulkê posiekan± drobno zrumieniæ na ma¶le;
4. jedno jajko ugotowane na twardo;
5. sól, pieprz;
6. wszystko po³±czyæ i wymieszaæ, i farsz gotów.
Teraz tylko jeszcze zosta³o ciasto, ale to ju¿ zupe³nie inna historia…