Re:Farsze do pierogów

Anerite
Participant
Posted on 27 stycznia 2005 at 22:26

Nikt nie podaje, to moze ja. Jeszcze znam kilka, choc moze sa wsrod tych, co podalas, to tylko wymienie, a podam wybrane na zyczenie:
z miesa : moga byc z gotowanego ( wolowe lub wieprzowe) albo z surowego miesa, najlepiej z poledwicy (czyli ruskie pielmienie), z pluckami
z samego twarogu doprawionego albo na slodko albo na slono (bez ziemniakow) + ew. z dodatkiem bryndzy
z owocami: wisnie, czeresnie, czarne jagody, jezyny
z powidlami
ze szpinakiem i sosem pomidorowym
z pieczarkami, z jajami, grzybami i szynka, tylko z grzybami, miesem i kapusta, tartymi ziemniakami, cielecina i sledziem, z kapusty kiszonej, z kap, swiezej i z twarogiem, z miesem i kapusta, z kaszy gryczanej i twarogu, z ziemniakami i kasza, z kaszy grycz. z boczkiem, gryczane pierogi z twarogiem (niektore z wymienionych tu pochodza z kuchni regionalnej). Anerite.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email