Re:fantazyjna salatka jajeczna

Home Forums Re:fantazyjna salatka jajeczna

Anerite
Participant
Posted on 15 marca 2005 at 22:06

Podam Ci taka prosta i bardzo smaczna paste z jajek do chleba. Ugotowac 2 jajka na osobe i drobniutko posiekac nozem, szybko sie robi. Tak samo posiekac drobniutko cebule i polaczyc w proporcji mw. 3/4 masy jajek i 1/4 cebuli, dodac niewielka ilosc majonezu, tylko na tyle, aby skladniki sie razem trzymaly i zeby smak majonezu nie dominowal. Doprawic sola i pieprzem. Z sola uwazac, bo te paste latwo przesolic i bedzie niedobra. Dla wiekszej ilosci osob zrobic odpowiednio wiecej pasty i wtedy nie musi byc po 2 jajka na osobe, mozna wziac mniej. Paste mozna przygotowac wczesniej, 2-3 dni naprzod i trzymac w zamknietym pojemniku w lodowce, ale tylko jajka z majonezem. Cebule dodac przed jedzeniem, bo zmieni niekorzystnie smak pasty na drugi dzien. Smarowac na chlebie z maslem albo podac krakersy. Posypac natka pietruszki, obok mozna podac male ogorki kiszone lub marynowane przekrojone wzdluz i – albo pomidory w cwiartkach.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email