Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Bigos

#42191
Anerite
Participant

Moge podac przepis na tradycyjny bigos z kiszonej i swiezej kapusty, taki jaki ja robie, jesli Cie to interesuje. Nie slyszalam o bigosie z czerwonej kapusty i jakos trudno mi sobie to wyobrazic jako cos dobrego. Czerwona kapuste mozna jesc w surowkach bardzo drobniutko poszatkowana i dodana do innych skladnikow, jest tez b. dobra salatka z niej a polega na tym, ze cienko szatkowana sie krotko parzy tak, aby troszke zmiekla ale jeszcze pozostala jedrna. Potem sie odpowiednio doprawia. Dluzej parzona traci te ceche, jest zbyt miekka i zmienia smak. Niektorzy robia taka w polaczeniu z gotowana fasola, mnie to niezbyt smakuje. Do bigosu musialaby byc dluzej gotowana czyli zmieni smak tak, ze nie kazdy to bedzie lubil. Wiec jesli chcesz moj przepis, to podam. Pozdrawiam, Anerite.