Re:bazylia ponad wszystko

Home Forums Działy Zioła w mojej kuchni i ogrodzie bazylia ponad wszystko Re:bazylia ponad wszystko

admin
Keymaster
Posted on 21 stycznia 2005 at 02:14

Ups, kolendra w natce czyli popularnie cilantro nie kazdemu odpowiada. W ziarnach owszem, ale smak swiezych listkow nie kazdemu odpowiada. Dla mnie to cos okropnego i jak widze w zestawie, kiedy zamawiam potrawe to zawsze prosze bez tego jesli da sie wyeliminowac. Trudno, ale tego nie trawie. Bazylia, natka pietruszki, mieta, estragon, tymianek i t.p. jak najbardziej, ale kolendra, to zalezy komu odpowiada, zeby sie ktos nie czul zawiedziony. Jest masowo uzywana w kuchni meksykanskiej i jesli posypywana, to prosze bez ale jak w potrawie, to nie zamawiam. Takze szeroko stosowana w kuchi chinskiej i w hinduskiej, z tym ze w kuchni hinduskiej jest tak dobrana z innymi ziolami, ze sie nie wybija i nie mam zastrzezen, a kuchnie hinduska uwielbiam. Ja nie znosze smaku natki kolendry czyli cilantro, wiec uprzedzam, zeby sie ktos nie zawiodl. Na swiecie miliony ludzi lubi ale nie wiem, czy sie przyjmie powszechnie w Polsce. Anerite.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email