Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Amerykańskie impresje kulinarne

Home Forums Działy Kuchnie Świata Amerykańskie impresje kulinarne Re:Amerykańskie impresje kulinarne

#42286
admin
Keymaster

Bazylko i Ewo
Bazylko, to prawda, w stanach nie dostaniesz takiego twarogu jak w Polsce (ale tez nigdzie w t.zw. zachodniej Europie) o roznym poziome kwasnosci ani kwasnego wogole. Zrobic sobie trzeba samemu i to nietrudno. Natomiast serniki sa i owszem, gotowe i drogie, ale oni robia z takiego sera bez smaku. Kto chce zrobic dobre pierogi, sernik i inne potrawy do ktorych potrzebny dobry twarog, to musi sobie zrobic sam, jesli wie jak. Roznica miedzy twarogiem wyrabianym masowo w Polsce a twarogiem, ktory sie samemu robi lezy w sposobie. Przemyslowo robi sie na podpuszce, a samemu bez uzycia czynnikow zwierzecych. Twarog robiony w domu jest swietny i mozna sobie dostosowac zawartosc tluszczu, czyli smaku. Ewuniu, wiem, co masz na mysli, ale podziw sie jeszcze troszke, jesli Ci napisze, ze twarog latwo zrobisz nie tylko ze swiezego mleka, z maslanki (najlepszy) ale tez z pasteryzowanego mleka, jesli wiesz jak. Daj sobie spokoj z Ricota, to na nic ale a propos, Wlosi tez nie znaja naszego twarogu albo chociaz kiszonego barszczu, a to tak blisko. Robilam twarog kolejno z tego, co powyzej i potrawy, podam przepis wkrotce. Na temat ziemniakow do indora. Wiem o co pytasz Bazylko. Jest to inny rodzaj warzywa, t. zw. slodkie ziemniaki, inaczej yam i to w 2 odmianach, ktore przewaznie sie piecze, sa w wydluzonym ksztalcie i maja w srodku zolty lub pomaranczowy kolor. Ciemniejsze sa slodsze. Piecze sie bez obierania i maja slodkawy smak, nawet smaczny i podaje sie je jako dodatek do indora procz zwyklych ziemniakow albo inaczej, czesto ze slodkim sosem, np. pomaranczowym. Jesli chcecie, to chetnie odpowiem na email, moj adres poda admin na zyczenie. Pozdrawiam, Anerite.
Ewuniu, ps. Wlasnie weszlam na czat w tej sekundzie, kiedy Ty wyszlas. szkoda, ale jeszcze sie spotkamy, mam nadzieje