Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

O:przepisy dla studenta

#45499
Anerite
Participant

Do komara. Jesli uwaznie przeczytasz na temat skutkow w tej wiadomosci to zrozumiesz, o co chodzi.
Wyraznie jest napisane, ze takie skutki uboczne moga odczuwac niektorzy, a nie wszyscy. Ty widocznie nie jestes z tych i Twoi znajomi tez, jednak sa ludzie uczuleni na rozne substancje i wlasnie sa tacy co moga odczuwac przykre skutki, jak podano. Problem lezy w tym, ze moze sie nie orientuja, co powoduje takie skutki i wcale nie podejrzewaja glutaminianu sodu, wiec nie wiedza, ze trzeba omijac te przyprawe. Wiesz chyba o tym, ze jest duzo ludzi uczulonych na rozne skladniki zywnosciowe, a jesli Ty nie, to nie znaczy ze to nie istnieje, wierzysz, czy nie, tak jest. A oto link do tego tematu:

http://www.google.com/search?hl=en&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=glutaminian+sodu+wikipedia&spell=1

Do wojtasa,
po 1. dobija mnie ciekawosc, skad Ty wiesz, ze ja nie mam takiego dyplomu? Chodziles sprawdzac po uczelniach czy moze Ci wrozka wywrozyla z krysztalowej kuli?
po 2. co to znaczy byc „dzieckiem wikipedii” i co mi grozi? Pierwszy raz slysze, ze nauka szkodzi. Przyznaj sie, jestes ofiara nadmiaru wiedzy?