O:przepisy dla studenta

Anerite
Participant
Posted on 28 stycznia 2009 at 00:11

Do Samsona, tak, zdrowe produkty ale naturalne na ile to mozliwe. Gotowce zawsze byly i sa naladowane chemia, zwlaszcza ten glutaminian sodu, czyli MSG, czego nie bylo iles lat temu, dopoki nie zaczeli sprowadzac ulepszen smaku z Chin. Moze najlepiej wytlumacze przez porownanie. Powiedzmy, ze chcesz upiec chleb w domu, co duzo ludzi juz robi. To co dajesz, odpowiednia make, drozdze, sol, moze szczypte cukru, moze jajka albo nie, wode. Albo chcesz zrobic w domu makaron, to maka, woda, jajka, sol. A kup gotowy makaron i poczytaj na opakowaniu ile tam skladnikow, moze 20 czy wiecej i to wszystko prawie chemia. Nie znaczy to, zeby nie kupowac gotowych klusek, ale w domu uzywasz tylko naturalne produkty bez chemii i do glowy by Ci nie przyszlo, aby kupowac takie skladniki, ktore sa wymienione na opakowaniu. To samo z zupkami itd. Czasem nie ma wyjscia i trzeba sie tym posluzyc, ale to nie jest ani zdrowe ani dobre i pozywne jedzenie.
Do Tinca – moze zle sie wyrazilam. Chodzilo mi o opinie, jaka ludzie wyrazaja na roznych forach kulinarnych. Wielu takich pisze, ze tylko mieso inaczej to nie jedzenie a do tego pisza obrazliwe teksty pod adresem jaroszow uwazajac ich formalnie za glupcow. Niektorym trudno jest zrozumiec inny styl zycia i zamiast czegos sie nauczyc potrafia tylko obrazac. Niestety takich jest wielu.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email