O:Poziom przepisow

Home Forums Działy Hudy Park Poziom przepisow O:Poziom przepisow

Anerite
Participant
Posted on 26 stycznia 2010 at 05:47

Witaj Justa, ujmujac krotko – sam przepis jest niewystarczajacy, jeden zrobi arcydzielo, a drugi pudlo z tego samego przepisu. Ja czytam rozne przepisy kulinarne, nie tylko polskie i rowniez czytam wnikliwie komentarze ludzi, ktorzy gotowali wg. nich i zaraz widac, jak mozna zepsuc najlepszy przepis, bo ktos nie ma pojecia o gotowaniu. Podajac przepisy szczegolnie na konkurs, trzeba sie dobrze orientowac w technice kulinarnej, trzeba wiedziec, co ma sens, a co nie. Sciaganie cudzych przepisow bez pojecia prowadzi do bledow, bo ktos mogl sie pomylic i zle podac. Wszystkie szczegoly wykonania dania musza byc dokladnie podane, bo przepisy sa nie tylko dla mistrzow kuchni, ale bardziej dla niedoswiadczonych. Domysly, jak co robic sa do niczego, zawodowy kucharz wie, ale malo lub wcale niedoswiadczony nie wie, wiec niedokonczone przepisy i bez szczegolow nie powinny byc brane pod uwage w konkursach. Jak ktos sciaga cudze przepisy, albo przepisuje ksiazki kucharskie, to odrazu widac i tacy uczestnicy konkursow powinni byc wyeliminowani, zadna nagroda sie nie nalezy, nawet „za pracowitosc”.
Ci, to tak zasypywali strone cudzymi przepisami, nagle calkiem umilkli, kiedy skonczyl sie czas konkursu. Czego to dowodzi? Niech sie komus nie zdaje, ze ma doczynienia z gluptakami, bo ci, co beda nagradzali musza miec pojecie o sztuce kulinarnej.
Pozdrawiam, Cie Justa.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email