O:Gotowanie dla singli

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Gotowanie dla singli O:Gotowanie dla singli

Joanna Kulesza
Participant
Posted on 6 lutego 2012 at 16:31

Dowiadywałam się u profesorów z technologii żywienia i otrzymałam odp, że mrożenie jest najlepszym sposobem przechowywania, więc jeżeli surowiec jest dobrej jakości jak najbardziej je mrozimy. Zawsze istnieje niewielkie ryzyko, że producent oszukuje i mieso było wczesniej mrożone, ale mięso po rozmrozeniu traci trochę jędrnosci, spoistosci, ucieka z niego woda a z nią barwniki, wiec bedzie bledsze – jeżeli „na oko” mieso wydaje się dziwne, to lepiej go nie kupować, nie mówiąc o mrożeniu. Jednak duże firmy, a zwłaszcza spółki akcyjne tak bardzo są „na widelcu”, że nie robią takich rzeczy. Czasem w sklepach widać 2 tacki mięsa mielonego obok siebie i mają różny kolor, tym akurat nie można się kierować. Chodzi o to, że jeśli mięso nie ma w sobie barwników, różne opakowania mogą się od siebie różnić, nawet jeśli jedno wydaje się bardziej szare. Ludzie wolą wybierać różowe mięso, co często jest gorszym wyborem…

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email