O:Gotowanie dla singli

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Gotowanie dla singli O:Gotowanie dla singli

Joanna Kulesza
Participant
Posted on 1 lutego 2012 at 16:30

Rzeczywiście przyznaję, że w takich warunkach jak mamy teraz nie ma gwarancji, czy sklep nie przetrzymał dostawy zbyt długo ją rozładowując na dworzu, przez co mięso przymarzło i takiego faktycznie nie powinno się mrozić. Jednak co do zasady, sklep nie może zamrozić mięsa, które dostawca przywozi jako surowe, więc robiąc zakupy w dobrym sklepie, mamy gwarancję bezpieczeństwa.

Zgadzam się też, że najlepsze mięso to takie z własnego ogródka, gdzie wiemy, czym było karmione. Jeśli jednak nie ma do takiego dostępu, jak najbardziej kupuję foliowane i zdecydowanie wolę je od takiego z otwartego mięsnego. Marka gwarantuje jakość, a u rzeźnika nie wiemy kto jest dostawcą, nie mamy terminu ważności. Co więcej, np……. wydaje ogromne kwoty na badania i drób jest karmiony dokładnie zbadanymi, zbilansowanymi paszami, aby dostarczyć ostatecznemu klientowi jak najlepszą jakość mięsa. Wierzę w to, bo jako spółka giełdowa przechodzą zbyt wiele analiz.

:angry:

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email