Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

O:Gotowanie dla singli

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Gotowanie dla singli O:Gotowanie dla singli

#46225
Anerite
Participant

Stefciu, to juz zupelnie cos innego zreszta pisalam wczesniej, ze trzeba miec pewnosc tego, ze mieso nie bylo mrozone. Oczywiscie, ze takie swieze mieso mozesz mrozic bez obawy o zatrucie, jednak powtarzam, ze mrozenie przemyslowe odbywa sie w innych warunkach. Chodzi o szybkosc zamrazania i temperature wyzsza niz jest w domowych zamrazarkach. Jednak tak mozna mrozic w domu bez wiekszego ryzyka. Troche sie straci, na wartosci, ale niewiele. Najlepiej zaraz po zakupie podzielic na odpowiednie porcje, opakowac i zamrozic jaknajszybciej (ale jesli bylo badane wczesniej). Lepiej by bylo, zeby przygotowac polprodukty, czyli wstepna obrobke cieplna, to by zajelo caly dzien najmniej, ale tak mrozic odrazu tez mozna.
To jest jednak cos innego, niz kupowanie miesa w sklepie, o czym pisalam. Zreszta nawet, jesli mieso w sklepie nie bylo mrozone, to tez jakis czas prawdopodobnie tam lezalo, wiec to inna bajka.
To wiec sa roznice, oczywiscie czytac warto, bo sie przy okazji dowiaduje czegos wiecej, ale taka amatorska odpowiedz w tym przypadku moze wystarczyc, w kazdym razie nie widze zagrozenia. Dziekuje za wiare w moje doswiadczenie.