Odp:Twarozek ze zsiadlego mleka

Home Forums Przepisy czytelników Szukam przepisu na…. Twarozek ze zsiadlego mleka Odp:Twarozek ze zsiadlego mleka

admin
Keymaster
Posted on 15 stycznia 2007 at 11:22

Dzieki za fachowa porade. Ja jednak napisze cos od siebie cos z zycia. Otusz kazdy z Polonusow chyba przyzna mi racje ze nie klame gdy powiem ze nazekania na kraj emigracyjny jest powszechny. Wszystko w Polsce bylo lepsze a tu wszystko niedobre, sztuczne, nienadaje sie do niczego itp itd. Prawie wszystkie opinie sa bez konkretow. Poprostu malpowanie kolezanki sadow bez podania konkretow, faktow. Puste opinie. Tak np jest z twarogiem. Gdyby wierzyc temu co od naszych Polek tu zagranica slysze to np twarog mozna zrobic tylko w Polsce!!!! No ale dosc tego. Ja nie jestem fachowiec w tych sprawach, kuchnia mnie pociagala tylko jak mi sie jesc chcialo. Ale ze bylem jedynakiem to czesto musialem sobie radzic sam. Wiec madrowac sie nemam co. Powolam sie tylko na fakty kture zaprzeczaja calkowicie tym opiniom. Bo piepsza ze nie tylko twarogu ale np amerykanskie mleko sie nie zsiadnie. Wiec pytam dlaczego tylko mnie mialo by sie to udac? Ja niemam problemow ani razu by mi sie mleko nie zsiadlo. Czasem mam dostep za darmo do ruznego mleka kture zlewam i niemam z tym klopotow by sie nie zsiadlo albo by wyszedl z tego twarog. I to bez ruznych zadnego tam podgrzewania czy zakwaszania. Proces sie robi sam bez zadnej mojej interwencji. A przy odcedzaniu uzywam samego durszlaka bez wykladania bo jak ktos chce wylapac do reszty to serwatke mozna przepuscic jeszcze raz przez gesciejsze sitko. Tak samo jesli nie zalezy mi na bryle serowej to niepotrzeba wyciskac. Poprostu zostawiam na noc i on sie sam mocno odcedzi. Jedynie co nie lubie to wychodzi to bardzo kwasne. Ja takie lubie ale zona mowi ze caly pokoj smierdzi wiec wsiadla na mnie ze zle to robie wiec raz jak na chwile sie z domu wymknalem to go wlala do garczka i tak na malym ogniu podgrzewala bo ze to sie tak ma robic. Niestety wyszlo takie samo z tym ze za gaz trzeba jeszcze zaplacic. Po drugie ja nie pamietam by mama podgrzewala zsiadle mleko. Malo jej pamietam ale pamietam ze jej serki byly wysmienite (sprzedawala tesz je). Dodam jeszcze ze ja raz dodaje bakterie a raz nie a i tak wychodzi. I to prawie zadnym nakladem. Dopiero pierwszy raz tu jestem i z opisu tu widze ze serwatka idzie do gory a twarog na dno spada. U mnie jest akurat odwrotnie i nie wiem dlaczego sa te roznice. Tak ze jak widzicie to duzo nie wiem ale z tego co wiem to niech mi ktos nie mydli oczu ze m.inn. np na "Zachodzie" nie zrobi twarogu. Ja teraz co szukam to sposobu jak by go zrobic by nie byl tak kwasny, bo zona nieznosi jego kwasnego zapachu. Tutaj widze pisza ludzie kturzy pisza faktami a nie blablablaniem wiec licze ze wzbogace swoje eksperymenty. Dziekuje

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email