Odp:Twarozek ze zsiadlego mleka

Home Forums Przepisy czytelników Szukam przepisu na…. Twarozek ze zsiadlego mleka Odp:Twarozek ze zsiadlego mleka

Anerite
Participant
Posted on 8 grudnia 2005 at 22:42

O takim sposobie nie slyszalam, bardzo mozliwe, ze tez dobry, a napewno szybki. Moze warto porownac jakosc robiac osobno na obydwa sposoby, jednak caly wic polega na tym, ze to ma byc stopniowe, wolne podgrzewanie, co gwarantuje odpwiednia konsystencje. Zalanie wrzatkiem powoduje gwaltowny szok i nie jestem pewna, czy to daje wlasciwa konsystencje, o czym mozna sie przekonac tylko przez porownanie. Zeby wyprobowac Twoj sposob – potrzebne sa dane: ilosci i proporcje kwasnego do swiezego mleka. Jednak nie mam pewnosci, czy ten sposob sie nadaje tez do pasteryzowanego mleka. Anerite.
PS. do Dracera – milo bedzie dostac jakis odzew i ewentualnie komentarz po wykonaniu.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email