Home › Forums › Forum Konkursowe › Konkurs – Podróże Kulinarne › Pierwsza partia konkursowa › Odp:Pierwsza partia konkursowa
[b]Tacos wegetariańskie[/b]
[b]składniki[/b]
5 łyżek mrożonej mieszanki groszek z marchewką
1 puszka 250g czerwonej fasoli
1 puszka 250g pomidorów bez skórki
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka przecieru pomidorowego
dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty
tacos, chrupkie kukurydziane tortille Delecty
200g śmietany, może być jogurt
przyprawy: szczypta bazylii, pieprzu, soli, chilli, papryki słodkiej wszystko do smaku
[b]Sposób przyrządzenia[/b]
Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości,
na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę
odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie)
dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje
na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek,
wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty
dressing mieszamy ze śmietaną
w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille
na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem
tortille gotowe są do jedzenia
uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam
„Przepis został nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez (jula125)”