Odp:Pierwsza partia konkursowa

admin
Keymaster
Posted on 11 września 2006 at 17:08

[b]Tacos wegetariańskie[/b]

[b]składniki[/b]
5 łyżek mrożonej mieszanki groszek z marchewką
1 puszka 250g czerwonej fasoli
1 puszka 250g pomidorów bez skórki
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka przecieru pomidorowego
dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy Delecty
tacos, chrupkie kukurydziane tortille Delecty
200g śmietany, może być jogurt
przyprawy: szczypta bazylii, pieprzu, soli, chilli, papryki słodkiej wszystko do smaku

[b]Sposób przyrządzenia[/b]
Marchew z groszkiem gotujemy do miękkości,
na patelni przesmażamy na oleju pokrojone w kosteczkę cebulę, czosnek i paprykę
odcedzamy marchew z groszkiem, dodajemy warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory, możemy dodać łyżkę przecieru pomidorowego, (niekoniecznie)
dusimy razem przez około 20 minut, sos w tym czasie zgęstnieje
na końcu dodajemy przyprawy do smaku i wsypujemy koperek,
wszystko razem dusimy jeszcze 2 minuty
dressing mieszamy ze śmietaną
w między czasie zgodnie z przepisem na opakowaniu podgrzewamy tortille
na gorące tortille kładziemy najpierw liść sałaty a następnie napełniamy warzywnym farszem, polewamy dressingiem
tortille gotowe są do jedzenia
uczta meksykańska gotowa, smacznego, polecam

„Przepis został nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez (jula125)”

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email