Odp:masło?? margaryna??

Home Forums Działy Hudy Park masło?? margaryna?? Odp:masło?? margaryna??

Anerite
Participant
Posted on 28 lutego 2006 at 00:23

Na chleb w zyciu bym nie uzyla, ale jest kilka gatunkow margaryny z roznym przeznaczeniem. Do pieczywa, gotowania, pieczenia ciast, mozna w wiekszosci zamieniac i stosowac margaryne zamiast masla, choc sa tez przepisy, ze musi byc margaryna, bo z maslem sie nie uda. Do robienia masy do tortu zdecydowanie nie polecam, masa robi sie rzadka, szczegolnie jesli sie uzywa takiej margaryny "jak maslo" do smarowania pieczywa. Margaryna do pieczenia z kolei nie nadaje sie do robienia mas, paskudny smak. Kto moze, to niech je maslo, chyba ze sa problemy zdrowotne, to musi margaryne, ale mozna sie tez obejsc bez niej na pieczywie. Ale jak komus smakuje, to niech je. Ja zdecydowanie przeciw, ani na chleb ani do gotowania, tylko do wypiekow jak trzeba. Anerite.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email