Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Odp:Komentarze

Home Forums Działy Hudy Park Komentarze Odp:Komentarze

#45157
Anerite
Participant

Ja jeszcze raz w tej samej sprawie. Jestem zalogowana na stale, jak mi logowanie kasuje (czesto), choc ma pamietac, to powtarzam, ale jednoczesnie przy niektorych przepisach nie moge dodac komentarza, bo nagle jestem wylogowana. Dzis sprawdzilam: na forum jestem, a na przepisach nie jestem zalogowana. Probowalam 3 x przy przepisie na "Kabaczeta" i nie udalo mi sie. Musi byc jakis blad i proponuje sprawdzic i poprawic.

Ale chodzi mi o ten przepis "Kabaczeta" (na konkurs).
Nazwa przekrecona i trzeba poprawic. Jest to b. popularne bulgarskie danie, b. smaczne i kiedys do dostania na kazdej ulicy. Potem juz trudno bylo znalezc, pewnie dlatego, ze bylo tanie.
Wlasciwa nazwa to Kebabcze albo Kebabczeta. Mieso moze tez byc mieszane z baranina. Przepis podany na konkurs troche uproszczony. Bulgarzy tak robia: 2/3 miesa baraniego lub wieprzowego, 1/3 wolowego, jajko, cebula, sol/pieprz do smaku. Zmielone mieso wymieszane z reszta dodatkow MUSI polezec dobe w lodowce do wyrobienia lepszego smaku. Waleczki maja byc cienkie, po upieczeniu jakies 2 cm. w obwodzie.
Bulgarzy podaja z surowa siekana cebula i pomidorami w plasterkach i do tego bialy bulgarski chleb jak bulka. Jadlam w Warnie, bylo pyszne a przepis dostalam od Bulgarow. Uwazam, ze komentarz jest konieczny do tego przepisu, ale nie da sie wpisac. Anerite.