O:Co myślicie na temat dań gotowych?

Home Forums Przepisy czytelników Porady czytelników Co myślicie na temat dań gotowych? O:Co myślicie na temat dań gotowych?

Anerite
Participant
Posted on 12 lutego 2009 at 01:57

No niezupelnie. Warzyw nie szprycuja, tylko robia krzyzowki gatunkowe. Krzyzuja rosliny pod wzgledem odpornosci na szkodniki i zdolnosci do dluzszego przechowania po plonach, takze pod wzgledem wielkosci i wygladu. Czesto sa to rosliny odporne i ladnie wygladajace oraz duze, za to w smaku do niczego, bo zawsze jest cos za cos.
Niektorym warzywom nie szkodzi zwiekszenie, niektorym jednak bardzo. Marchewka, seler korzeniowy sa bez zmian smakowych, pietruszki korzeniowej nikt nie rusza (bo nie jedza), wiec jest taka jaka ma byc, choc trudno dostac, jednak jest jakas odmiana specjalnie hodowana na natke i to juz nie jest takie jak ma byc. Natka jest duza, twarda jak zelazo, bez zapachu i duzo gorsza w smaku, natomiast czosnek im wiekszy, tym gorszy. Co do cebuli, porow i pomidorow mam watpliwosci. Pomidory to tez krzyzowki i traca duzo na smaku a do tego sa zrywane z krzewow, kiedy jeszcze zielone i dojrzewaja w magazynach zdecydowanie tracac na smaku i to w kazdej odmianie.
Truskawki sa duze, piekne ale calkiem bez smaku i zawsze tylko jedna odmiana, nie ma wyboru. Kto chce miec jarzyny, warzywa i owoce jak nalezy, to musi teraz sam hodowac jesli ma warunki, inaczej jemy namiastke prawdziwych jarzyn i owocow. Teraz tylko rolnicy maja zywnosc jak nalezy i tylko dla siebie, na sprzedaz hoduja takie krzyzowki niestety. Prawie wszedzie w gotowcach jest chemia i w sloikach tez, a sklad jest na opakowaniu, trzeba czytac, choc bywaja niektore bez dodatkow, ale rzadko. Smutne ale prawdziwe.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email