Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

CZEKOLADA. Błędy IG. Czekolada 70%. M. MONTIGNAC.

Home Forums Działy Diety INDEKS GLIKEMICZNY. CZEKOLADA. Błędy IG. Czekolada 70%. M. MONTIGNAC.

#45936
Karol Zgorzec
Participant

BH.210.
[b][u][color=red]MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny. [/color][/u] [/b] 😛

[b][u]CZEKOLADA GORZKA: [/u] [/b]
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

[b][u]PRZYKŁAD: [/u] [/b]
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22.

[u][b] PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK: [/b] [/u]
[color=red]Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. [b]42% wzrostu,[/b] a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ. Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste. [/color]

[u][b] CZEKOLADA TAK ZAKWALIFIKOWANA, JEST NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM NA BRAK BADAŃ: [/b]
[/u]I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji NISKICH węglowodanów. *

[u][b] GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE: [/b] [/u]
Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

[u][b]CZEKOLADA GORZKA: to[/b] [/u]
[b]35-40% cukru,[/b] biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, [b]40% tłuszczu,[/b] nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans !! Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!

Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

[u][b] R E F L E K S J A: [/b][/u]
[b][color=blue]INDEKS ŻYWIENIOWY, [/color] [/b] a; [b]INDEKS GLIKEMICZNY,[/b] to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

[u][b]ZOBACZ TEŻ;[/b][/u] CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: [b][u]PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w [color=red]XXI wieku. [/color] [/u] [/b] B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

BH.210.
[b][u][color=blue]ENGLISH VERSION:[/color][/u][/b] Skrót adresu strony w Internecie_______: instytutirl.com.pl/index9.php