Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiśnie, rum, miód i co ?

Home Forums Przepisy czytelników Szukam przepisu na…. Wiśnie, rum, miód i co ?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #44088
    admin
    Keymaster

    Wi¶nie,rum i miód i jak z tego zrobic nalewkê taka prawdziwa ?
    Proszê o pomoc Jurek

    #44089
    marek
    Participant

    Napisz proszê do mnie na adres [email protected], prze¶lê Ci plik z nalewkami, oko³o 70 stron, zawsze cos wybierzesz.

    #44090
    admin
    Keymaster

    Dzieki ju¿ pisze , pozdrawiam Jurek 🙂 🙂

    #44091
    marek
    Participant

    Ale¿ proszê.

    #44092
    Anerite
    Participant

    http://kuchnia.verusinter.net/index.php tu sa nalewki z wisni (jedna z miodem, a rumu chyba mozna dodac wg.uznania), a sporo jest w Google. Wpisuje sie nalewka z wisni – jest duzo przepisow, wpisujac nalewka wisniowa – otrzymuje sie inny zestaw. Czytalam dyskusje na innym forum – robic z pestkami, czy nie. Zdania sa podzielone, jedni mowia ze z pestek wytwarza sie kwas pruski, wiec nie powinno sie uzywac wisni z pestkami, inni mowia, ze trzeba troche pestek dodac do smaku, jeszcze inni, ze robia z pestkami. Ja sie przychylam do zdania, ze lepiej bez pestek albo malo (zawiniete w gaze np), a dla uzyskania lekkiego migdalowego posmaku (bo o to tu chodzi) to zamiast pestek nalezy dac troche normalnych migdalow (slodkich), nie gorzkich, bo gorzkie sa trujace. Ja uwazam ze pomysl z migdalami swietny, wyprobowany i nie szkodzi. Anerite.

    #44100
    admin
    Keymaster

    Dziêkujê wszystkim , ju¿ mam przepis nie tylko jeden napewno wypróbuje a efektami podzielê siê z WAMI.
    Korci mnie spróbowaæ miêtówki, ale nie wszystko odrazu , z wi¶niami to bêdzie mój debiut.Trzymajcie kciuki aby mi siê uda³.
    [b]Pozdrawiam Wszystkich , dziêkujê Jurek[/b]

    #44101
    Jola
    Participant

    je¶li w przepisach ,które dosta³e¶ jest nalewka zio³owa (z melis± i miet±) to baaardzo polecam

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.