Wiśnie, rum, miód i co ?

admin
Keymaster
Posted on 24 lipca 2005 at 20:15

Wi¶nie,rum i miód i jak z tego zrobic nalewkê taka prawdziwa ?
Proszê o pomoc Jurek

marek
Participant
Posted on 24 lipca 2005 at 20:34

Napisz proszê do mnie na adres tinca2@wp.pl, prze¶lê Ci plik z nalewkami, oko³o 70 stron, zawsze cos wybierzesz.

admin
Keymaster
Posted on 25 lipca 2005 at 00:57

Dzieki ju¿ pisze , pozdrawiam Jurek 🙂 🙂

marek
Participant
Posted on 25 lipca 2005 at 15:08

Ale¿ proszê.

Anerite
Participant
Posted on 25 lipca 2005 at 21:55

http://kuchnia.verusinter.net/index.php tu sa nalewki z wisni (jedna z miodem, a rumu chyba mozna dodac wg.uznania), a sporo jest w Google. Wpisuje sie nalewka z wisni – jest duzo przepisow, wpisujac nalewka wisniowa – otrzymuje sie inny zestaw. Czytalam dyskusje na innym forum – robic z pestkami, czy nie. Zdania sa podzielone, jedni mowia ze z pestek wytwarza sie kwas pruski, wiec nie powinno sie uzywac wisni z pestkami, inni mowia, ze trzeba troche pestek dodac do smaku, jeszcze inni, ze robia z pestkami. Ja sie przychylam do zdania, ze lepiej bez pestek albo malo (zawiniete w gaze np), a dla uzyskania lekkiego migdalowego posmaku (bo o to tu chodzi) to zamiast pestek nalezy dac troche normalnych migdalow (slodkich), nie gorzkich, bo gorzkie sa trujace. Ja uwazam ze pomysl z migdalami swietny, wyprobowany i nie szkodzi. Anerite.

admin
Keymaster
Posted on 27 lipca 2005 at 20:40

Dziêkujê wszystkim , ju¿ mam przepis nie tylko jeden napewno wypróbuje a efektami podzielê siê z WAMI.
Korci mnie spróbowaæ miêtówki, ale nie wszystko odrazu , z wi¶niami to bêdzie mój debiut.Trzymajcie kciuki aby mi siê uda³.
[b]Pozdrawiam Wszystkich , dziêkujê Jurek[/b]

Jola
Participant
Posted on 27 lipca 2005 at 21:19

je¶li w przepisach ,które dosta³e¶ jest nalewka zio³owa (z melis± i miet±) to baaardzo polecam

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email