wiosenny szpinak

admin
Keymaster
Posted on 9 kwietnia 2005 at 16:21

JEST! JEST! JEST! Widzia³am dzi¶ m³odziutki szpinak na targu. W tygodniu wypróbujê. Dot±d eksperymentowa³am tylko z mro¿onym, ale dziêki wam odwa¿ê siê na ¶wie¿y 🙂
Co polecacie na pierwszy raz???
Aga

Anerite
Participant
Posted on 9 kwietnia 2005 at 22:08

Mrozony niezly, ale nie ma nic lepszego, niz swiezy. Przepisy sa tu, na forum szpinakowym (poklikaj sobie) i takze ogolnie w przepisach, warto poczytac, pewnie znajdziesz w spisie albo przez wyszukiwarke. Podalam kilka. Anerite.

Ewa
Participant
Posted on 14 kwietnia 2005 at 02:43

Suroweczka ze swiezego mlodego szpinaku ACHHHHHHHH KOCHAM nie ma nic lepszego

Pzdr Ewa NYC

Agnieszka
Participant
Posted on 16 kwietnia 2005 at 22:42

Jak ju¿ nieomieszka³m zaznaczyæ w opinii, zrobi³am cud-krokiety ze szpinaczkiem. Dwa wnioski na przysz³o¶æ:
1) nie zabieraæ siê za czyszczenie szpinaku kiedy nie ma siê kto zaj±æ wyj±cymi maluchami
2) nie zabieraæ siê za robienie krokietów kiedy nie ma siê kto zaj±æ wyj±cymi maluchami
🙂 🙂 🙂
A na serio to dzieciom nie przypasowa³y, choæ wyjada³y samo nadzienie. Za to mnie przypad³y do gustu. I to bardzo.
Teraz czas na surówkê…

Anerite
Participant
Posted on 17 kwietnia 2005 at 03:35

Przelac szpinak trzeba wielokrotnie, taka jego natura, ale jesli dzieci wyjadaly nadzienie, to znaczy szpinak smakowal, a nie "opakowanie", co dziwne. Jednak lubia szpinak, to rob dla nich bez nalesnikow, a dla siebie i doroslych w nalesnikach. Mozna tez robic pojedynczo w nalesnikach zrolowanych. Ciesze sie, ze smakowalo, szpinak jest smaczny (odpowiednio zrobiony) i zdrowy, ale trzeba pamietac, ze zawiera kwas szczawiowy, ktory rozpuszcza wapno, wiec kiedy sie go je, nalezy nadrobic strate wapnia innymi potrawami bogatymi w wapno w tym samym dniu. Anerite.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email