Twist z owoców cytrusowych

admin
Keymaster
Posted on 9 października 2006 at 13:40

Witam czy ktos wie jak zrobic twista z owocow cytrusowych kupilem specialny nozyk faktycznie obiera skorki bardzo cieko ale ja nie wiem jak je potem doprowadzic do takiego krecenia sie…za rady bede wdzieczny..jestem typowym amatorem stad to pytanie
moj meil… lukasdj07@interia.pl

Anerite
Participant
Posted on 9 października 2006 at 19:48

Trzeba obierac np. cytryne poziomo w kolko a nie pionowo i odpowiedniej dlugosci i juz bedzie skrecone. Anerite.

admin
Keymaster
Posted on 15 października 2006 at 23:59

w takowym obieraniu np. cytryny wychodzi twist ale bardzo malo poskrecany a mi chodzi o maxymalne skrecenie skórki….

Anerite
Participant
Posted on 16 października 2006 at 19:36

Nie ma chyba innego sposobu, zreszta mozna zapytac barmana. Skorka musi byc obrana waskim i cienkim paskiem, najbardziej bedzie skrecona po obu koncach, najmniej na srodku. Bardzo dekoracyjnie wygladaja b. cienkie plasterki cytryny lub pomaranczy (ze skorka) przeciete do polowy i lekko wygiete w przeciwne strony oraz nalozone na brzeg szklanek koktailowych. Brzegi szklanek (lekko zwilzone) moga byc zanurzone w cukrze, jesli koktail slodki, a w soli do meksykanskiej margarity. Do drinkow Martini daje sie oliwki na szpadce – do wytrawnego, a do slodkiego wisienke koktajlowa.

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email