szynka wędzona

Rafał
Participant
Posted on 15 sierpnia 2005 at 23:51

Czy w domowych warunkach da siê zrobiæ szynkê wêdzon±, sask± i inne wêdliny wêdzone na zimno? Krótko mówi±c, aby to by³o niemal surowe w konsystencji i nie kosztowa³o tak zabójczo co w sklepie.

marek
Participant
Posted on 16 sierpnia 2005 at 12:26

Poczytaj proszê te posty:
[url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/553/104/[/url]
[url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/219/68/[/url]
[url]http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2900/150/[/url]
My¶lê ¿e opieraj±c siê na zawartyuch w nich informacjach mo¿na wysnuæ wniosek ¿e warto siê pokusiæ, za efekt jednak nie rêczê.

admin
Keymaster
Posted on 9 kwietnia 2007 at 20:03

ja

Waldemar Ryszkowski
Participant
Posted on 23 maja 2012 at 23:14

Ostatnio nie jem ani mięsa wędzonego ani mięsa pieczonego. Znalazłem świetny przepis na mięso gotowane. W zasadzie już mam odpowiednie akcesoria kuchenne
do jego przygotowania, a raczej jeden dobry garnek.Do mięs (jeszcze tylko boczku tak nie robiłem) dodaje się 3 łyżki majonezu, 6 łyżek soli i majeranku i trochę czosnku, czeka się aż woda się zagotuje, następnie gotuje przez 5 minut i po wystygnięciu powtarza czynność. Tak przygotowane mięso smakuje rewelacyjnie – dla mnie zwłaszcza szynka

Waldemar Ryszkowski
Participant
Posted on 23 maja 2012 at 23:14

Ostatnio nie jem ani mięsa wędzonego ani mięsa pieczonego. Znalazłem świetny przepis na mięso gotowane. W zasadzie już mam odpowiednie akcesoria kuchenne
do jego przygotowania, a raczej jeden dobry garnek.Do mięs (jeszcze tylko boczku tak nie robiłem) dodaje się 3 łyżki majonezu, 6 łyżek soli i majeranku i trochę czosnku, czeka się aż woda się zagotuje, następnie gotuje przez 5 minut i po wystygnięciu powtarza czynność. Tak przygotowane mięso smakuje rewelacyjnie – dla mnie zwłaszcza szynka

You must be logged in to reply to this topic.

Register Lost Password
Username
Password
Confirm Password
Email
Username or email